Jadłospis:

1.Posiłki w żłobku przygotowywane są w oparciu o realizację zasad higieny produkcji żywności i bezpieczeństwa zdrowotnego zawartych w  GHP/GMP i Systemie HACCP, który gwarantuje odpowiednią, jakość zdrowotną produktów.
2. Jadłospisy uwzględniają obowiązujące wytyczne dotyczące zasad prawidłowego żywienia: wysoka jakość i dobór surowca, odpowiednie wielkości porcji, urozmaicenie posiłków itp.
3. W żłobku realizowane są diety podstawowe oraz diety eliminacyjne.
4. Diety eliminacyjne realizowane są w oparciu  o zaświadczenie od lekarza specjalisty zgodnie z obowiązującym regulaminem organizacyjnym /lekarz określa rodzaj diety oraz listę produktów wskazanych i przeciwwskazanych. 

Podstawą do opracowania jadłospisów dla dzieci w Żłobku są dzienne normy żywienia, zatwierdzone przez Ministerstwo Zdrowia i Opieki Społecznej, a podstawą do ich realizacji jest dzienna stawka finansowa ustalona uchwałą Rady Gminy Wadowice Górne.

Rozkład posiłków dziennych w jadłospisie dziecka w Żłobku.

Dzieci w Żłobku otrzymują 5 posiłków, tj. śniadanie, II śniadanie , obiad zupa, obiad II danie podwieczorek. Jadłospis dla dzieci w żłobku – w wieku od 6 miesiąca życia roku do 3 lat opracowuje dietetyk, intendentka, kucharka wraz z pielęgniarką Żłobka.